Ezen bukhatod el a Babaváró hitelt!

money.hu
Olvasási idő: 1 perc

A money.hu legújabb alkalmazása megmutatja, hogy jogosultak vagyunk-e a babaváró hitelre.

A money.hu alkalmazása végigvezeti az érdeklődőket a különböző feltételeken, amelyeket teljesíteni kell a babaváró hitelhez. Június végéig több mint 12 ezren használták az alkalmazást, és a jó hír az, hogy az eredmények szerint a többség teljesítette a feltételeket. 

A legtöbben a büntetlen előéletre, a 3 éves társadalombiztosítási jogviszonyra, az első házasságra, a magyarországi lakcímre vonatkozó követelményeket teljesítették, hiszen minimum 90 százalékuk átment a rostán.

Van néhány rizikósabb feltétel is

Azonban sajnos néhány követelménynek többen nem feleltek meg. A válaszadók 28%-a rossz adósnak minősül, azaz szerepel a Központi Hitelnyilvántartó Rendszer listáján. 24 százalékuk nem házas, és ugyanennyi azok aránya, akik a köztartozásuk miatt nem élhetnek a lehetőséggel. Ráadásul az érintettek 36 százaléka nem ismeri pontosan a bankok feltételeit.

Van egyszerű megoldás

Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzügyi szakértője szerint az érdeklődés óriási, hiszen a babaváró hitel rendkívül kedvező, és a feltételek sem teljesíthetetlenek. Emellett azonban az igénylőknek a bankok saját feltételrendszerének is meg kell felelniük, ami pénzintézetenként eltérő lehet, ezért érdemes hitelszakértő segítségét kérni.

A money.hu szakértője arra számít, hogy júliustól beindul a nagyüzem a babaváró hitel és az állami lakástámogatási rendszer bővítése miatt. A két- és háromgyermekesek ugyanis már használtlakás-vásárláshoz is igényelhetik a 10-15 millió forintos államilag támogatott lakáshitelt.

(money.hu elemzés)

Infografika: money.hu

chatsimple